В ДНЗ № 343 здійснюється комплекс заходів спрямованих на зміцнення здоров’я та фізичного розвитку дітей. Тому велика увага приділяється організації правильного харчування дітей, забезпеченню асортименту продуктів відповідно до технології приготування страв, організації харчування в групах. Раціональне харчування забезпечується 10–денним меню, яке складається на осінньо-зимовий та весняно-літній періоди з урахуванням сезонних продуктів. Відповідно до наявних продуктів харчування щоденно складається “меню-вимога” на кожний наступний день з урахуванням перспективного меню та картотеки страв. При складанні меню велика увага приділяється виконанню натуральних норм та використання і поєднання різноманітних продуктів.
Щодня ведеться аналіз харчування, а кожні 10 днів медсестра проводить корекцію харчування з метою його покращення.
В роботі по організації харчування дітей дошкільний заклад користується "Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах", затвердженої наказом МОН і МОЗ України від 17.04.2006 року за № 298/227, відповідно до норм, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 № 1752 "Про норми харчування " для осіб, хворих на туберкульоз та інфікованих мікробактеріями туберкульозу".
Харчування дітей в ДНЗ № 343 – чотириразове, що відповідає режиму роботи закладу, додатково 10.00. ранку діти отримують фрукти або сік. Чітко дотримується графік видачі їжі, режим харчування в групах. Одним із важливих моментів контролю за якістю харчування є виконання затвердженого набору продуктів, який медична сестра реєструє в журналі обліку норм харчування. На основі даних цього журналу проводиться аналіз, корекція харчування. Контроль за організацією та ефективністю харчування в дошкільному закладі здійснюється Зав.ДНЗ Акопян Л.В. та старшою медичною сестрою Сазоновою Н.П.
В ДНЗ ведеться планомірна робота щодо формування навичок культури харчування у дітей згідно програмних вимог. При організації харчування додержуються принципи наступності, єдності вимог в дошкільному навчальному закладі і в родині. Питання раціонального харчування дітей включаємо у тематику батьківських зборів, консультацій для батьків, висвітлюємо у інформаційних куточках.
НАШІ МАЛЮКИ ПРОСЯТЬ БАТЬКІВ і ДОМА ПРИГОТУВАТИ...
Ліниві голубці з м`ясом, рисом в сметанно-томатному соусі
Технологія приготування по М.І.Снігуру.
Нашинковану капусту відварюють в підсоленій воді до пів-готовності
(5-10 хв.), охолоджують.
Пропущене через м`ясорубку м`ясо змішують з відвареним розсипчастим рисом, пасерованою цибулею, солять, перемішують з капустою, додають яйця. Формують у вигляді кульок, обвалюють у борошні та злегка обсмажують в олії. Складають в каструлю, заливають соусом і тушать до готовності.
Для фаршу можна використовувати також варене м`ясо.