Меню

  В ДНЗ № 343 здійснюється комплекс заходів спрямованих на зміцнення здоров’я та фізичного розвитку дітей. Тому  велика увага  приділяється організації правильного  харчування дітей, забезпеченню асортименту продуктів відповідно до  технології  приготування страв, організації харчування в групах. Раціональне харчування забезпечується 10–денним меню, яке складається на осінньо-зимовий та весняно-літній періоди з урахуванням сезонних продуктів. Відповідно  до  наявних продуктів харчування щоденно складається “меню-вимога” на кожний наступний день з урахуванням перспективного меню та картотеки страв. При складанні меню велика увага приділяється виконанню натуральних норм та використання і поєднання різноманітних продуктів.

    Щодня  ведеться  аналіз  харчування,  а  кожні 10 днів  медсестра  проводить корекцію харчування з метою його покращення.

     В роботі по організації харчування дітей дошкільний  заклад  користується "Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах",  затвердженої  наказом МОН  і  МОЗ  України від 17.04.2006 року за  № 298/227,  відповідно до норм, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 № 1752 "Про норми харчування " для осіб, хворих на туберкульоз та інфікованих мікробактеріями туберкульозу".

    Харчування дітей в ДНЗ № 343 – чотириразове, що відповідає режиму роботи закладу, додатково  10.00. ранку діти отримують фрукти або сік. Чітко дотримується  графік видачі їжі, режим харчування в групах. Одним із важливих моментів  контролю за якістю харчування є виконання затвердженого набору продуктів, який  медична сестра реєструє в журналі  обліку норм харчування. На основі даних цього журналу  проводиться аналіз,  корекція харчування. Контроль за організацією та ефективністю харчування в дошкільному закладі здійснюється Зав.ДНЗ  Акопян Л.В.  та старшою  медичною сестрою Сазоновою Н.П.

   В ДНЗ ведеться планомірна робота щодо формування  навичок культури харчування у дітей згідно програмних вимог. При організації харчування   додержуються принципи наступності, єдності вимог в дошкільному навчальному закладі і в родині. Питання раціонального харчування дітей включаємо у тематику батьківських зборів, консультацій для батьків, висвітлюємо у інформаційних  куточках.

 

НАШІ   МАЛЮКИ  ПРОСЯТЬ БАТЬКІВ  і   ДОМА  ПРИГОТУВАТИ...   

Ліниві  голубці з  м`ясом, рисом в  сметанно-томатному  соусі

Технологія  приготування по М.І.Снігуру.

Нашинковану  капусту  відварюють в  підсоленій  воді  до  пів-готовності

(5-10 хв.),  охолоджують.

    Пропущене  через  м`ясорубку  м`ясо  змішують  з  відвареним   розсипчастим  рисом, пасерованою  цибулею,  солять, перемішують  з  капустою,  додають  яйця. Формують  у  вигляді  кульок,  обвалюють  у  борошні  та  злегка  обсмажують  в  олії.  Складають  в  каструлю,  заливають  соусом  і  тушать  до  готовності.

    Для  фаршу  можна  використовувати  також  варене  м`ясо.
 

Інші сайти

img img img img img img img img img img

Оцініть сайт

дуже добре
добре
піде й так
погано
гірше не буває